Dýňový páj

Dýňový koláč, jinak také páj, si s podzimem spojuje hodně lidí. Není se čemu divit, vážně stojí za vyzkoušení! 🙂 Už se vám také sbíhají sliny?

Suroviny

forma o velikosti 26 cm

Těsto:

hladká mouka 250 g
Vejce 1 ks
změklé máslo 125 g
moučkový cukr 125 g

Krém:

dýně Hokkaido (váha po vydlabání) 450 g
smetana ke šlěhání 200 g
Med 6 lžic
měkký tvaroh 1/2 ks
Skořice 1 lžička
mletý zázvor 1 lžička
Vejce 3 ks

Postup

Do mísy vložte máslo, přidejte vejce, mouku a nakonec moučkový cukr.

Zpracujte do tuhého těsta. Pro lepší práci s těstem ho vložte na chvíli do lednice.

Připravte si formu a do té vmačkejte těsto. Ze zbytku těsta vytvarujte lístečky.

Vydlabejte dýni a pokrájejte na kostičky. Hokkaido se nemusí loupat.

Kostičky podlijte trochou vody a povařte do změknutí; aby se voda vyvařila. K měkké dýni přilijte smetanu.

Přidejte měkký tvaroh, skořici a zázvor. Poté přidejte vajíčka a med.

Vše důkladně rozmixujte, směs nalijte do korpusu a pečte na 170 °C cca 30 minut.

Vymodelované lístečky položte na koláč cca po 10 minutách, aby se nepotopily.

Zdroj: fresh.iprima.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře