Egyptská Baklava

Kuchyně: arabská 
Obtížnost přípravy: Střední
Doba přípravy: 45 min.

Seznam surovin

voda 150 mililitrů
šťáva citronová 100 mililitrů
cukr 250 gramů
skořice 1/4 kusu (část celé)
ořechy vlašské 100 gramů
mandle 100 gramů
listové těsto 500 gramů
citronová kůra 1 lžička
hřebíček 2 kusy (celý)
skořice 1 lžička (mletá)
hřebíček 2 kusy (mletý)

Postup přípravy

Do kastrůlku dejte 150 ml vody, 100 ml citronové šťávy, 220 g cukru, kousek celé skořice a 2 hřebíčky. Za stálého míchání uveďte do varu a velmi zvolna vařte cca 15 minut. Smíchejte 100 g umletých vlašských ořechů se 100 g jemně nasekaných mandlí, lžičkou skořice, 2 umletými hřebíčky, lžičkou citronové kůry a 3 lžícemi krystalového cukru.

Připravte si malý pekáček, který vyložte pečicím papírem. Tenounce vyválejte 500 g listového těsta a
nakrájejte na 10 obdélníků velikosti pekáčku. Skládejte je do pekáčku, každou vrstvu potřete máslem a posypte částí ořechové směsi. Vrchní a spodní strana je těsto.

Vložte do předehřáté trouby a upečte. Upečenou baklavu propíchejte vidlicí a přelijte připraveným
cukrovým sirupem. Nechte nasáknout a rozležet do druhého dne, pak ji vyndejte a nakrájejte na malé kousky.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře