Estragonový olej

Bylinkové oleje jsou milým dárkem a také chutným obohacením salátové kuchyně. Estragon moc nepoužívám, ale mám ho už několik let a letos spousta jiných bylinek nevyšla, tak na něj přišla řada. Je to velmi oblíbené salátové koření hlavně ve Francii. Chuť a vůně estragonu je typická, ale jemná. Proto doporučuju použít raději čistý slunečnicový olej, protože ten olivový by svým aroma estragon dost přehlušil…

Ingredience

1 díl nasekané čerstvé petrželky
2 díly nasekaného čerstvého estragonu
bio slunečnicový olej

Postup

Smíchané bylinky vložíme do čisté sklenice se širším hrdlem a zalijeme olejem tak, aby byly ponořené. Uzavřeme sklenici a necháme na suchém chladnějším místě 2 týdny. Občas zamícháme nebo sklenicí zatřepeme. Hotový voňavý olej scedíme do čisté láhve a můžeme vložit i jednu snítku estragonu na ozdobu. Použité bylinky buď vyhodíme nebo ještě zužitkujeme do míchaných pokrmů nebo směsí, ovšem podle jejich stavu 😉

Zdroj: apiastrum.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře