Eton mess cheesecake

Letněji a vzdušněji už to snad ani nejde: cheesecake ozdobený pusinkami, šlehačkou a malinami. Oh-la-la!!!

Náročnost: Pro zkušené
Počet porcí: Pro 8–10 osob
Doba přípravy: Do 30 minut 
+ chlazení
Příprava

Ingredience

200 g sušenek, nejlépe ovesných
50 g másla, rozpuštěného
200 g bílé čokolády, nasekané nahrubo
200 ml smetany ke šlehání
150 g mascarpone
200 g čerstvého smetanového sýra (na cheesecake se nejlépe hodí značka Philadelphia)
200 g malin

NA DOKONČENÍ

200 ml smetany ke šlehání
2 lžíce moučkového cukru
300 g malin
3 velké sněhové pusinky, nalámané

Příprava jídla

1 Sušenky dejte do mixéru a rozmixujte je, přilijte máslo a znovu promixujte. Směs přesypte do rozevírací dortové formy o průměru 20 cm a spodní stranou lžíce nebo prsty srovnejte a lehce upěchujte. Dejte chladit do lednice.

2 Čokoládu rozpusťte nad vodní lázní a nechte lehce zchladnout. V míse stěrkou nebo vařečkou promíchejte smetanu, mascarpone a sýr, pokud si na to vezmete metličku, dejte pozor, ať směs nepřešleháte. Vmíchejte čokoládu a vše po částech přelijte na sušenkový základ, přitom přisypávejte i maliny. Vraťte cheesecake do lednice a nechte jej chladit alespoň 3–4 hodiny, nejlépe však přes noc.

3 Na dokončení ušlehejte smetanu se lžící moučkového cukru. 100 g malin rozmačkejte nebo rozmixujte s druhou lžící moučkového cukru a protřete sítkem (není nutné, ale zbavíte je tak zrníček).

4 Cheesecake vyndejte z formy a dejte na servírovací tác. Střídavě na něj naná- šejte ušlehanou smetanu, zbylé celé maliny, rozlámané pusinky a malinové pyré.

5 1 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře