Fajitas s klobásou Chorizo

Seznam surovin

tortilla 8 kusů (pšeničná placka, středně velká)
klobása chorizo 200 gramů (silnější plátky)
sýr Čedar 100 gramů (nastrouhaný)
salát ledový 1 palička
paprika 2 kusy (žlutá a červená)
cibule 1 kus
avokádo 1 kus
paprička chilli zelená 1 kus (nebo jalapeňo)
olej 1/2 decilitru
koriandr 1 hrst (lístky)
sůl

Postup přípravy

Papriky zbavíme semínek, cibuli oloupeme, ledový salát omyjeme a vše nakrájíme na nudličky. Chilli papričku nakrájíme na kolečka, avokádo rozkrojíme, zbavíme pecky, oloupeme a nakrájíme na plátky.

V kastrolu zahřejeme olej a orestujeme na něm papriky, cibuli, papričku a salám. Směs osolíme, vmícháme do ní plátky avokáda a odstavíme z ohně.

Tortilly opečeme na suché pánvi (z každé strany asi půl minuty), na každou dáme hrst nakrájeného salátu, přidáme orestovanou zeleninu se salámem, posypeme nastrouhaným sýrem a lístky koriandru, placky přeložíme na půlky nebo zarolujeme a ihned podáváme, dokud jsou ještě horké.

Kuchyně: mexická
Obtížnost přípravy: Snadný
Doba přípravy: 45 min.
Porce: 4
Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře