Fazolky s česnekem a nivou

Fazolky s česnekem a nivou

Tyhle fazolky se hodí jako rychlý oběd nebo večeře. Jak říká naše čtenářka Nikola Hronková, často jim podlehnou i odpůrci vařené zeleniny.

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 2-4
Doba přípravy: Do 20 minut 
Opékání

Ingredience

sádlo nebo olej na smažení
1 cibule, nasekaná
400 g mražených fazolek, nejlépe Bonduelle
5 stroužků česneku, oloupaných
bazalka, nejlépe nasekaná čerstvá
100–150 g nivy, rozdrobené
1 kelímek zakysané smetany
pepř nebo chilli vločky z mlýnku, případně i sůl, k podávání

Příprava jídla

V kastrolu opékejte na tuku cibuli. Až změkne, přidejte fazolky, nechte rozmrazit a na prudším ohni míchejte doměkka. Podle potřeby podlévejte, většinou však stačí tekutina z rozmrazení.

Přidejte rozdrcený česnek a ještě chvíli míchejte, až se tekutina odpaří. Ke konci vsypte bazalku a dejte rozpustit rozdrobenou nivu. Už mimo plamen vmíchejte zakysanou smetanu. Přiostřete, solit však nemusíte, niva je dost slaná sama o sobě.

Podávejte s celozrnným pečivem, šťouchanými bramborami či hranolky.

image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře