Fazolová omáčka

Fazolová omáčka

Lámete si hlavu nad tím, co připravit o víkendu k obědu? Zkuste fazolovou omáčku! Je opravdu dobrá a s uzeným masem tvoří bezva dvojku!

DOBA PŘÍPRAVY 20 minut
DOBA VAŘENÍ 50 minut
NÁROČNOST střední

Ingredience pro: 4 porce

500 g uzené vepřové kýty
250 g bílých fazolí
1 citron
180 ml smetany na vaření 12%
1 l mléka
3 bobkové listy
10 kuliček celého nového koření
sůl
pepř
1 lžička cukru
100 g másla
3 lžíce hladké mouky

Postup

Krok 1: Do většího hrnce nalijte asi litr vody a nasypte do ní asi tři hodiny předem namočené bílé fazole. Přidejte k nim bobkový list a nové koření. Pak vložte uzené maso, nejlépe vcelku, a dejte zvolna vařit, dokud není maso měkké. Pozor, ať ho nerozvaříte, mělo by pak tendence se rozpadat.

Krok 2: Když je maso hotové, vyndejte, ho a nechte odpočinout.

Krok 3: V rendlíku si z mouky a másla připravte jemnou jíšku. Vyjměte bobkový list a nové koření. Pak vlijte mléko, smetanu na vaření a nakonec jíšku. Omáčku přiveďte k varu a nechte zvolna probublávat. Osolte a opepřete podle chuti, přidejte trochu cukru a šťávu z půlky citronu a promíchejte. Chvíli provařte, případně dochuťte.

Krok 4: Uzené maso nakrájejte na plátky, přelijte omáčkou a podávejte například s čerstvým chlebem.

image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře