Fazolová polévka s koprem

Seznam surovin

fazole bílé 250 gramů
olej 1 lžíce
máslo 1 lžíce
cibule 1 kus
mouka pšeničná polohrubá (3-4 lžíce)
vývar zeleninový 1 litr
smetana na vaření 100 mililitrů
kopr 1 svazek
citron 1 kus
pepř barevný
sůl

Postup přípravy

1 Přebrané a propláchnuté fazole namočte na 4 hodiny do vlažné vody (lze je namočit i přes noc). Potom je slijte a zalijte čerstvou vodou tak, aby nebyly úplně ponořené. Přiveďte je k varu a pomalu vařte doměkka napřed bez pokličky, pak přikryté, asi 2 hodiny. Pokud se voda během vaření vypaří, dolijte horkou vodu. Před koncem vaření je osolte.

2 V kastrolu rozehřejte olej s máslem, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a zpěňte. Přisypte mouku a umíchejte světlou jíšku. Zalijte ji zeleninovým vývarem, přidejte fazole a ještě 15 minut povařte.

3 Přilijte smetanu, přidejte nasekaný kopr, podle chuti zakápněte šťávou z citronu a dosolte. Prohřejte, ale už nevařte. Okořeňte čerstvě drceným barevným pepřem a dozdobte snítkou kopru.

Poznámka k receptu

Tip: Pro urychlení přípravy lze použít 2 plechovky konzervovaných fazolí. Nenamáčejí se a ani nevaří.

4 hodiny namáčení

Kuchyně: česká
Obtížnost přípravy: Střední
Doba přípravy: 135 min.
Porce: 4
Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře