Fazolové kari s hlívou a špenátem

Nejen pro milovníky exotiky je tento skvělý recept. Pokud použijete sterilované fazole, máte pokrm na stole razdva. Nejlepší je s rýží, jako příloha se hodí i pečivo nebo placky.

Ingredience

150 g fazolí červená ledvina
2 cibule
3 lžíce olivového oleje
200 g hlívy ústřičné
1 konzerva sekaných rajčat
300 g mraženého špenátu
2 plechovky kokosového mléka
2 kari pasty thajské zelené kari
60 g jemného arašídového krému
1 lžička třtinového cukru
1 lžička soli

Jak na to?

Den předem dejte namáčet fazole a poté je uvařte v nové osolené vodě doměkka.

Na olivovém oleji osmahněte na kosičky nakrájenou cibuli, poté přidejte na kousky nakrájenou hlívu a za občasného míchání 5 minut restujte.

K cibulce a houbám přidejte kari pastu a promíchejte.

Přidejte sekaná rajčata, mražený špenát, uvařené fazole, kokosové mléko, arašídové máslo, cukr, sůl a 10–15 minut vařte.

Podávejte například s basmati rýží a ozdobené koriandrem.

Pro rychlou variantu použijte 2 plechovky sterilovaných fazolí červená ledvina.

Zdroj: countrylife.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře