Skvělé sobotní mlsání? Vsaďte na kombinaci kakaa a pomerančů a upečte si nadýchané muffiny bez mouky – z červených fazolí. Jsou rychlé, docela jednoduché, osvěžující, chutné a potěší i každého vyznavače bezlepkové stravy.
DOBA PŘÍPRAVY 20 minut DOBA VAŘENÍ 35 minut NÁROČNOST nízká Ingredience pro: 6 muffinů
Na těsto
1 plechovka červených fazolí
3 lžíce kakaa
2 vejce
1 jablečná přesnídávka
1 kelímek 30% smetany ke šlehání
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
1 lžíce bramborového škrobu
Na krém
1 kelímek ricotty
1 kelímek 30% smetany ke šlehání
kůra z půlky pomeranče
3 lžíce cukru krystal
3 lžíce 30% smetany ke šlehání
1 špetka soli
Na pečení
máslo na vymazání
hrubá mouka na vysypání
Na ozdobu
kandovaná pomerančová kůra
pomeranč
Postup
Krok 1: Všechny suroviny na těsto rozmixujte v mixéru. Troubu předehřejte na 180 °C. Formy na muffiny vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou.
Krok 2: Těsto na muffiny nalijte do forem a pečte při 180 °C po dobu 35 až 40 minut. Po upečení nechte zcela vychladnout.
Krok 3: Zatímco muffiny chladnou, si připravte slaný karamel. V kastrůlku rozehřejte cukr. Když je cukr tekutý a zlatavý, přidejte sůl, pomerančovou šťávu a smetanu. Provařte do zhoustnutí.
Krok 4: Slaný karamel nechte vychladnout a zašlehejte do něj ricottu. Ušlehejte šlehačku a opatrně ji přimíchejte k ricottové směsi.
Krok 5: Muffiny zdobte karamelovým krémem a můžete ještě vylepšit kandovanými kousky pomeranče a plátky čerstvého pomeranče.