Feijoada

Seznam surovin

fazole 400 gramů (černé)
hovězí maso 400 gramů (krk nebo plec)
uzené maso 150 gramů
kuřecí maso 150 gramů (stehno)
klobása 100 gramů (vepřová)
rajčata 2 kusy
pomeranče 2 kusy
batáty – sladké brambory 1 kus
chayote čajot 1 kus (lze ji nahradit kedlubnou)
cibule 1 kus
slanina 2 plátky
olej 2 lžíce
česnek 2 stroužky (malá)
paprička chilli červená 1 kus
bobkový list 2 kusy
pepř (čerstvě drcený)
sůl

Postup přípravy

Fazole propláchneme a namočíme přes noc ve studené vodě. V těžkém kastrolu zahřejeme olej a opečeme na něm na kousky nakrájené hovězí maso. Přidáme oloupanou a na kroužky nakrájenou cibuli, plátky česneku, fazole i s vodou, ve které byly namočené, nakrájená rajčata a chilli papričku, šťávu z jednoho pomeranče, špetku strouhané pomerančové kůry, pepř a bobkový list, osolíme a vaříme 40 minut.

Pak na pánvi rozpustíme nakrájenou slaninu, přidáme na kousky nakrájené uzené, kuřecí stehýnka a klobásu, vše opečeme, přidáme do kastrolu se zeleninou a necháme dusit.

Když je maso téměř měkké, přidáme na kostičky nakrájenou sladkou bramboru a chayote, dodusíme doměkka a podáváme ozdobené zbylým pomerančem.

Zdroj: igurmet.cz
image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře