Fenyklový krém s tortilla chipsy

Fenykl není jen semínkové koření, ale taky dost cenná zelenina. Pomáhá nám s trávením, hubnutím a odkyselením těla.

Ingredience na 4 porce

2 fenyklové bulvy
1 kořen petržele
1 cibule
30 g másla
1 dl šlehačky
2 kostky zeleninového bio bujónu
1 dl bílého vína
1,3 dl vody
dle přání pár kapek citrónu
na ozdobu tortilla chipsy a olivový olej

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1
V kastrolu rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli nakrájenou na kostičky. Přilijeme víno a vydusíme. Přidáme na kostičky nakrájenou petržel a po chvíli také nakrájený fenykl. Promícháme a zalijeme horkou vodou. Přidáme bujónové kostky a vaříme do změknutí zeleniny.

2
Potom polévku rozmixujeme ponorným mixérem, zjemníme šlehačkou a případně dochutíme citrónovou šťávou.

3
Na talířích ozdobíme chipsy a pokapeme olivovým olejem.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře