Ferrero rocher

Ingredience na 20 kusů

kuličky:

• 1/2 hrnku lískooříškového másla (můžete nahradit i jakýmkoliv jiným ořechovým máslem)
• 1/2 hrnku kakaa
• pár kapek vanilkového aroma
• 1/4 hrnku kokosového oleje
• 2 – 4 lžíce javorového sirupu (záleží, jak moc sladkou chuť preferujete)
• 1/4 hrnku (mandlového) mléka
• 20 lískových oříšků (pokud je lehce opražíte, bude jejich chuť ještě lepší)

poleva:

• 1 hrnek pražených nasekaných lískových oříšků
• 1/2 hrnku rozpuštěné vysokoprocentní čokolády

Postup:

V mixéru společně rozmixujeme všechny ingredience na kuličky kromě lískových ořechů. Vzniklé těsto dáme na cca 30 minut ztuhnout do lednice. Ze zatuhlé směsi rukama vytvarujeme kuličky, dovnitř každé vtlačíme lískový ořech a následně každou kuličku obalíme v nasekaných lískových oříšcích. Dáme do lednice na hodinu zatuhnout. Poté vždy kuličku napíchneme na vidličku a obalíme v rozpuštěné čokoládě. Takto připravené Ferrero rocher necháme ještě čtvrt hodiny ztuhnout v lednici a můžeme podávat.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře