Fíkové řezy

Seznam surovin

mouka pšeničná hladká 200 gramů
máslo 75 gramů
cukr 70 gramů
cukr vanilkový 2 balíčky
vejce 1 kus
kypřící prášek do pečiva 1 balíček
mléko (podle potřeby)
sůl 1 špetka

Na náplň:

fíky 300 gramů (sušené)
máslo 50 gramů
sušenky celozrnné 50 gramů (mleté)
vejce 1 kus
cukr hnědý 30 gramů
rum 1 lžíce
sůl 1 špetka

Postup přípravy

V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, oběma druhy cukru, špetkou soli, změklým máslem a vejcem. Přidáme tolik vlažného mléka, aby se těsto dalo rozetřít. Nalijeme ho na plech vyložený papírem na pečení, rozetřeme ve vrstvě silné asi 1,5 cm, vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a dáme péct.

Fíky nakrájíme na kousky, smícháme s cukrem, vejcem a rumem, přidáme změklé máslo, sůl a mleté sušenky, dobře promícháme a náplň necháme chvíli odpočinout.

Těsto vyjmeme z trouby a necháme zchladnout. Pak na něj opatrně rozetřeme připravenou fíkovou náplň, vložíme ho zpět do trouby, jejíž teplotu jsme zmírnili na 120 °C a pečeme ještě asi 30 minut. Po upečení a částečném zchladnutí vše nakrájíme na řezy, zakryjeme je utěrkou (aby neoschly) a necháme vychladnout.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře