Fit Krtkův dort bez mouky a vážení

Populární krtkův dort zná téměř každý. Pojďme si jej tentokrát připravit doma ve fit verzi plné bílkovin a dokonce bez mouky. Příprava vám zabere doslova pár minut a dort zvládnete připravit i bez vážení. Tak jdeme na to!

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 20 minut
NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 24 cm průměr formy

Na korpus

4 ks vejce
1 sáček čokoládového pudinkového prášku
3 lžíce kakaa
1 sáček prášku do pečiva
1 odměrka proteinového prášku
3 lžíce oleje
5 lžic xylitolu
2 ks banánu
2 hrsti malin
1 špetka soli

Na krém

2 vaničky polotučného tvarohu
1 kelímek 30% smetany ke šlehání
3 lžíce xylitolu
6 kostiček hořké čokolády 75% kakaa

Na vymazání dortové formy

máslo
hrubá mouka

Postup

Krok 1: Začněte tím, že smícháte sypké suroviny na korpus: pudinkový prášek, kakao, protein, xylitol (který lze nahradit klasickým cukrem), prášek do pečiva a špetku soli. Poté přidejte vejce a olej. Banán a maliny nechejte zatím stranou.

Krok 2: Připravené těsto na korpus nalijte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Korpus pečte v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 20 minut. Po upečení nechte dokonale vychladnout.

Krok 3: Mezitím, co chladíte korpus, si připravte krém. Tvaroh smíchejte s xylitolem (nebo cukrem) a čokoládou nakrájenou na kousky. Smetanu vyšlehejte do pevné šlehačky. Poté tvarohovou směs opatrně spojte se šlehačkou.

Krok 4: Nyní vychladlý korpus vydlabejte tak, že vám vznikne prostor, do kterého naskládáte banány spolu s malinami. Na vrstvu ovoce dejte krém, který na závěr posypejte vydlabaným rozdrobeným korpusem.

Tvaroh je skvělým parťákem do zdravého jídelníčku. Obsahuje velké množství bílkovin, které jsou lehce stravitelné, je bohatý i na vápník, který potřebujeme nejen pro zdravé kosti. Tvaroh vás zasytí na dlouhou dobu, takže je skvělý i při redukční dietě.
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře