Fit Míša řezy na plech

Kdo by nemiloval populární český dezert Míša řezy. Kombinace tvarohu a kakaa je prostě dokonalá. Tentokrát pro vás máme tuto oblíbenou dobrotu z dětství ve fit verzi, která je bohatá na bílkoviny a je s minimem cukru. Vsadíme celý plech, že jiný recept už nebudete chtít zkoušet.

DOBA PŘÍPRAVY 20 minut
DOBA VAŘENÍ 15 minut
NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 1 formu 24 × 24 cm

Na těsto

3 vejce
3 lžíce špaldové mouky
3 lžíce cukru
1 lžíce oleje
1/2 lžičky prášku do pečiva
1 špetka soli
2 lžíce kakaa

Na krém

2 vaničky polotučného tvarohu
6 lžic cukru
1/2 kelímku 30% smetany ke šlehání

Na čokoládovou polevu

1 lžíce kokosového oleje
1 lžíce cukru
2 lžíce kakaa
1 lžíce škrobu
1/2 hrnku vody

Na vymazání

máslo
hrubá mouka

Postup

Krok 1: Začněte tím, že oddělíte žloutky a bílky. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a žloutky ušlehejte s cukrem a olejem do pěny.

Krok 2: Mouku smíchejte s kakakem, práškem do pečiva a špetkou soli. Tuto sypkou směs poté spojte se žloutkovou pěnou a nakonec opatrně vmíchejte i sníh.

Krok 3: Těsto pečte ve vymazaném a vysypaném pekáčku v předehřáté troubě na 180 °C 10 až 15 minut. Upečený korpus nechejte po upečení zcela vychladnout.

Krok 4: Mezitím, co se chladí korpus, si připravte tvarohový krém. Ze smetany ušlehejte šlehačku, kterou opatrně vmíchejte do tvarohů smíchaných s cukrem. Tímto krémem poté potřete vychladlý korpus.

Krok 5: Na závěr Míša řezy polijte čokoládovou polevou. Tu připravte tak, že v kastrůlku nechejte rozpustit kokosový olej, ke kterému přidejte kakao smíchané s cukrem, škrobem a vodou a směs nechejte lehce provařit. Ještě teplou polevou polévejte tvarohovou vrstvu Míša dezertu, který poté nechejte v lednici odpočinout ideálně do druhého dne.

0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře