Fitness hamburger z batátů a mletým masem

Cheeseburger není typické jídlo, které si lidé dávají při dietě. Pokud si ale uděláte fitness verzi, to už je jiná pohádka! Zkuste burgery, které budete moci jíst i při hubnutí!

Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 5 minut
Náročnost nízká

Budete potřebovat:

2 batáty
1 lžíce oleje
1 špetka soli
1 lžíce mletého černého pepře
200 g mletého hovězího masa
2 lžíce dijonské hořčice
50 g 40% eidamu
1 hrst čerstvého špenátu

Postup

Krok 1: Batáty oloupejte a nahrubo nastrouhejte. Na troše oleje je pak asi 5 minut restujte. Osolte a opepřete a nechte 15 minut vychladnout.

Krok 2: Smíchejte s vejci, rozdělte do dvou mističek vymazaných olejem a ideálně pomocí konzervy směs pořádně udusejte, aby držela tvar. Nechte ještě 20 minut v chladu zatuhnout.

Krok 3: Mleté maso ochuťte hořčicí, solí, pepřem a vytvarujte do dvou burgerů. Prvně na pánvi v rychlosti orestujte „bulky“ z batátů, poté opečte maso.

Krok 4: Batátové bulky naplňte čerstvým špenátem, hořčicí, popřípadě kečupem. Přidejte maso a sýr.

Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře