Flapjack

Asi vás moc nepřekvapí, že všemožné domácí musli tyčinky a granolu doma milujeme. Pár receptů už tu na blogu je a dneska přibyde tento nový. Flapjack je tyčinka, která by měla být křehčí a na skus měkčí, ne úplně křupavá jako granola. Naše rodina je celkem v pohybu, jezdíme hodně často ke koním, a to pro mě vždycky znamená zabalit košík nějaké svačiny. Většinou to právě řeším krabičkou čerstvé zeleniny, ovoce a nějakou zdravou tyčinkou nebo domácím chlebem.

25 minut - 32 porcí

Ingredience

400 g másla
200 g třtinového cukru muscovado
300 g medu
300 g ořechů a semínek (použila jsem dýňová, slunečnicová a lněná semínka, pekanové ořechy)
300 g brusinek a hrozinek
700 g ovesných vloček
Špetka soli
(můžete přidat koření, jako vanilka, skořice, kardamom, …)

Postup

1.
Předehřejte si troubu na 150 °C funkce horní a spodní ohřev. Vymažte si velký plech ideálně sprejem na vymazávání a nebo si ho vyložte papírem na pečení.

2.
Do menšího hrnce dejte máslo, cukr, med, sůl i koření. Na nízký výkon tuto směs zahřejte a míchejte, dokud se vše hezky nespojí v jednotný sirup.

3.
Do velké mísy nasypejte všechny zbylé ingredience, tedy ovesné vločky, semínka, hrubě nasekané ořechy i sušené ovoce. Na závěr do mísy přidejte všechen vzniklý sirup a vše dobře promíchejte. Tuto směs přesuňte na plech, dobře rozprostřete a pomocí kousku pečícího papíru a dlaně dobře urovnejte a utemujte.

4.
Pečte 40 minut dokud nebude povrch hezky zlatý. Plech z trouby vyndejte, nechte dobře vychladnout a až pak rozkrájejte na libovolně velké kousky. Pokud vaše kousky budou tak velké, jako ty moje, vyjde vám z tohoto množství přibližně 32 porcí.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře