Francouzský meruňkový koláč

Ideální koláč na léto? Vlahý, nepřeslazený a rychle hotový. Přesně takový je tenhle meruňkový inspirovaný Francií. Když přidáte do mandlové náplně ještě mandlovou pálenku, překvapí vás opravdu rafinovanou chutí.

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 25 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 1 formu o průměru 27 cm

Budete potřebovat

400 g listového těsta
800 g meruněk
4 vejce
90 g cukru krupice
100 g másla
200 g mandlové mouky
2 lžíce mandlovice

Postup

Krok 1: Listové těsto rozválejte do kruhu vysokého asi 3–4 mm. Vyložte jím koláčovou formu (nemusíte ji předtím vymazat, listové těsto obsahuje dostatečné množství tuku), přebytky odřežte a formu dejte na chvíli do lednice.

Krok 2: Omyjte meruňky a nechte je oschnout, rozpusťte máslo a předehřejte troubu na 180 stupňů.

Krok 3: Ve větší míse šlehejte celá vejce s cukrem, až hmota zesvětlá a zvětší objem. Za stálého šlehání pomalu přilejte rozpuštěné máslo.

Krok 4: Už jenom zlehka vmíchejte do vaječné hmoty mandlovou mouku a mandlovici a hmotu vlijte do připravené formy na listové těsto.

Krok 5: Koláč poklaďte meruňkami a pečte v předehřáté troubě asi 25-30 minut. Před podáváním nechte zchladnout.

Moje tipy: Mandlovou mouku koupíte pod tímhle názvem v obchodě, můžete si ji ale i vyrobit – jsou to jenom rozmixované loupané mandle. Máte-li něco proti alkoholu, můžete místo mandlovice použít mandlové aroma.
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře