Frankfurtská zelená omáčka s modrými květy

Seznam surovin

petržel kadeřavá/kudrnka
pažitka
kerblík
šťovík
kopr
brutnák
řeřicha
cibule šalotka 2 kusy
vejce 4 kusy (vařená na tvrdo)
meduňka (citronová)
ocet 1 lžíce
smetana zakysaná 250 mililitrů
jogurt bílý 150 mililitrů (smetanový)
cukr 1 špetka
sůl 1 špetka
pepř 1 špetka

Postup přípravy

Bylinek podle aktuální nabídky (některé můžeme vynechat, jiné přidat) by mělo být asi 300 gramů. Opereme je, očistíme a nasekáme.

Zamícháme do směsi smetany a jogurtu. Přidáme na drobno nakrájenou šalotku a okořeníme a okyselíme.

Nahrubo nasekaná vejce zamícháme velmi lehce, aby se žloutky zcela nerozpadly.

Poznámka k receptu

Hodí se jako příloha k bramborám pečeným v troubě.

Zdroj: igurmet.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře