Frittata se špenátem a žampiony

Ingredience

50 g plátků anglické slaniny
500 g žampionů
100 g špenátu + na dozdobení
40 ml slunečnicového oleje
sůl
8 vajec
60 g parmazánu

Postup

1. Slaninu pokrájíme na menší kousky, rozložíme na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 150 °C dokřupava.

2. Mezitím žampiony opláchneme krátce pod chladnou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky. Špenát důkladně vypereme ve studené vodě. Necháme okapat a velké listy pokrájíme nahrubo.

3. Vypečený tuk ze slaniny slijeme do pánve. Přilijeme olej, nahřejeme a žampiony zprudka opečeme. Osolíme je a restujeme doměkka. Poté přidáme špenát a mícháme, až listy zavadnou. Pánev odstavíme a necháme lehce zchladnout.

4. V míse rozšleháme vejce společně s nastrouhaným parmazánem a vmícháme žampionovou směs. Zapékací misku o průměru 26 cm vyložíme pečicím papírem. Naplníme ji připravenou vaječnou směsí a posypeme slaninou. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 15 minut do zatuhnutí. Hotovou frittatu vyndáme z trouby a necháme dojít 10 minut na teplém místě. Před podáváním dozdobíme lístky špenátu a rozkrájíme na porce.

Počet porcí 4
Příprava 45 minut
Náročnost Snadná
KCAL / KJ 390/1633
Zdroj: jenprozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře