Full English breakfast

Jestli se něco Britům nedá upřít, pak je to jejich schopnost parádně zapařit a taky se po takovém mejdanu dát parádně do pořádku opravdu poctivou snídaní. Pokud jste právě po náročném večírku, určitě byste podobné ranní jídlo uvítali i u nás. Pojďte se podívat, jak na to.

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 10 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 2 porce

6 světlých grilovacích klobásek
6 plátků anglické slaniny
4 vejce
4 plátky chleba
1 plechovka pečených fazolí v rajčatové omáčce
rajčata
sůl a pepř
olivový olej
1 lžíce másla

Postup

Krok 1: Cherry rajčátka nechte v celku, klasická rozpulte a řeznou stranou nahoru je pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a dejte na 10 až 15 minut pod gril. Fazole ohřejte.

Krok 2: Slaninu opečte z obou stran nasucho, na tuku pak opečte i klobásky a na druhé pánvi usmažte z vajec na troše másla volská oka.

Krok 3: Plátky chleba opečte v topinkovači, troubě či na pánvi na tuku ze slaniny. A můžete servírovat!

Tip: Množství a druh surovin berte spíše orientačně – přidat můžete i žampiony, avokádo nebo třeba spařený špenát. Nic nezkazíte ani kávou a čerstvě vymačkaným pomerančovým džusem. A a až to všechno sníte, budete už pomalu zralí na šlofíka…
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře