Ga Kari

Všichni milovníci dobré kuchyně a vaření se zajisté chtějí čas od času blýsknout před ostatními. S netradičními recepty pocházejícími z celého světa máte velkou šanci na úspěch. Vyzkoušejte třeba Ga kari podle receptu vyhlášené pražské restaurace SaSaZu.

Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 2 hodiny
Náročnost nízká

Ingredience pro: 4 porce

5 lžic oleje
1 stonek citronové trávy
3 čerstvé chilli papričky
1 lžíce kari
1 lžička koření pěti vůní
4 ks kuřecích prsou
1 l kokosového mléka
100 ml vody
4 lžíce ústřicové omáčky
2 lžíce rybí omáčky
3 lžíce sezamového oleje

Postup:

Krok 1: V hrnci rozpalte olej a na něm orestujte citronovou trávu. Chilli papričky podle chuti rozpulte nebo nakrájejte na menší kousky a přidejte do hrnce. Přisypte kari a koření five spice. Přidejte kuře, nakrájené na kusy, a restujte ještě zhruba 10 až 15 minut. Pokud se bude jídlo připalovat, tak ho jen seškrabujte, ale nepřidávejte vodu. Jen tak vynikne chuť kari.

Krok 2: Poté přidejte do hrnce kokosové mléko, vodu, ústřicovou a rybí omáčku. Nechte vařit 90 minut na mírném ohni.

Krok 3: Poté přidejte sezamový olej a vařte další 2 minuty, ne však déle. Jídlo je pak už hotové. Omáčku stačí slít a podávat s kuřetem. Pokud nespěcháte, připravte omáčku 4 až 5 hodin předem a nechte ji i se všemi ingrediencemi odpočívat a až poté ji slijte. Chuť pak bude ještě lepší.

Tip: Jídlo je možné také podávat například s bramborami nebo batáty. Společně s Ga Kari lze také servírovat například čerstvou mátu a skleněné nudle, zabalené v ledové, salátu, nebo v rýžovém papíru zabalené avokádo, které můžete namáčet v omáčce.

Zdroj: prozeny.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře