Galicijská polévka Caldo gallego

Severní španělský region se tak často do turistických hledáčků nedostává a škoda je to hned z více důvodů, včetně těch kulinárních. Tady je malá náprava, kombinací surovin může tato polévka připomínat česnečku, fazolačku i zelňačku, ale je nepochybně zcela svá. Španělská.

6-8 PORCÍ DO 1 HODINY

SUROVINY (6-8 PORCÍ)

olivový olej 2 lžíce
bílá cibule, nakrájená nadrobno 1 ks
česnek, rozdrcený 8 stroužků
klobása chorizo 2 nožičky
šunka nebo libové uzené, nakrájené na proužky 2 silné plátky
brambory, nakrájené na kostičky 3 ks
tuříny, oloupané a nakrájené na kostičky 2 ks
drůbeží nebo zeleninový vývar 2 litry
bílé fazole 1 plechovka (400 g)
kapusta (nejlépe Cavolo Nero), nakrájená 1 plná hrst

POSTUP

Olej rozehřejte ve velkém hrnci na středním stupni. Vmíchejte cibuli a smažte ji asi 5 až 10 minut, až zesklovatí. Přidejte česnek a smažte asi 2 minuty, až začne vonět.

Vmíchejte chorizo nakrájené na plátky a šunku a smažte 3 až 4 minuty, až lehce zhnědnou. Vmíchejte tuřín a brambory, vlijte vývar, uveďte do varu, snižte na středně nízký stupeň a polévku vařte asi 20 minut.

Stupeň trochu zvyšte na střední, vmíchejte fazole a nakrájenou kapustu, povařte asi 3 minuty, aby zvláčněla.

Zdroj: fresh.iprima.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
1 Komentář
Nejnovější
Nejstarší Nejčastěji hodnocené
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Hombre

ROZHODNĚ nevypadá jako na obrázku, doporučuji návštěvu Galicie.