Gazpacho

Klasická španělská studená RAW polévka, která potěší i teď! Když je stále čerstvá domácí zelenina a venku krásné počasí 🙂

V některých receptech rajčata spaří a oloupou, jinde přidávají bylinky, v dalším tvrdí, že musí být s domácími krutony….. Záleží čistě na vás, zda si dopřejete méně česneku a přiostříte s chilli, naservírujete ješte s ledem nebo dochutíte pravou sojovkou. Existují různé verze a já mám nejraději chuťově tuto 😉

Ingredience:

600g rajčat
2 šalotky nebo malé cibule
2 červené papriky
1 salátová okurka
3 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
100ml suchého červeného vína
2 lžíce červeného vinného octa
sůl
pepř
spetka třtinového cukru

Postup:

Suroviny rozmixujeme dohladka a ihned podáváme. Polévku rozhodně neskladujeme, obdobně jako smoothie, protože podléhá rychlé oxidaci…přestane být živá a změní i barvu!

Zdroj: apiastrum.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře