Gimlet s celerem

Drink na uvítanou překvapí chutí i barvou…

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2–3 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut 
Vaření 0:05

Ingredience

60 g krupicového cukru
2 limety
4 řapíky celeru, pěkné vršky s lístky uschované na ozdobení
120 ml ginu
špetka soli

Příprava jídla

1 V rendlíku smíchejte cukr a 60 ml vody a svařte na cukrový sirup. Do horkého sirupu přidejte nakrájené proužky z limetové kůry (pouze zelenou část), přiklopte a nechte vystydnout. Vychladlý sirup přeceďte, kůru vyhoďte.

2 Celer buď odšťavněte v odšťavňovači, nebo jej nakrájejte na kusy a vložte do mixéru s troškou vody a rozmixujte. Pak přeceďte přes jemné sítko, aby vznikla čirá šťáva, získat byste měli 120 ml. Limety vymačkejte, abyste získali 45 ml šťávy. V šejkru nebo větší uzavíratelné sklenici s několika kostkami ledu důkladně protřepte gin, připravený sirup, limetovou šťávu, celerovou šťávu a špetku soli.

3 Přes sítko nalijte do dvou vychlazených sklenic a ozdobte snítkou celeru s lístečky.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře