Gin s klementinkami a zázvorem

Při nákupu doporučujeme nešetřit na ginu, zároveň sáhněte po takovém, ve kterém není přespříliš bylinek. Chce to něco kvalitního, dobrého a jednoduchého, aby měly přidané ingredience prostor vyniknout.

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 750 ml
Doba přípravy: Do 20 minut 
+ louhování
Příprava

Ingredience

100 g krupicového cukru
750 ml ginu
3 klementinky
50 g zázvoru, oloupaného a nakrájeného na plátky, plátky naklepané
3 bobkové listy

Příprava jídla

1 Cukr smíchejte se 100 ml vody a přiveďte k mírnému varu. Míchejte, až se cukr rozpustí, pak odstavte. Nechte zcela vychladnout. Získáte více sirupu, než kolik potřebujete do ginu, uchovejte jej na další použití v lednici, kde vydrží měsíc.

2 Gin vlijte do velké zavařovací sklenice s víčkem. Z klementinek oloupejte 3 pěkné proužky kůry a zbavte je bílé části. Potom oloupejte zbytek kůry, klementinky rozdělte na dílky a zbavte všech bílých zbytků slupky. Spolu s proužky kůry přidejte do ginu. Vmíchejte 3 lžíce cukrového sirupu, zázvor a přidejte i bobkové listy. Uzavřete a nechte louhovat alespoň 3 dny, během té doby několikrát protřepte.

3 Slijte přes čistou gázu do dárkové lahve nebo do menších dárkových uzavíratelných lahviček.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře