Granadýr – slovenské jídlo na vidličku

Typicky podzimní a syté jídlo, které připravíte z několika surovin a za pár minut. Setkáte se s ním ve slovenské kuchyni, ale například i maďarské. Spojení brambor a těstovin se možná zdá nezvyklé, ale věřte nám, že vás bude bavit!

DO 30 MINUT
4 PORCE

SUROVINY (4 PORCE)

brambory 500 g
těstoviny 250 g
sádlo (případně máslo) 1 lžíce
velká cibule 2 ks
mletý kmín 1 lžička
slanina 100 g
mletá paprika 1 lžíce
pepř
čerstvá petrželka nebo pažitka

POSTUP

Nejprve dejte vařit brambory ve slupce. Do dalšího hrnce dejte vařit těstoviny.

Když jsou brambory uvařené, sceďte je a oloupejte. Těstoviny také sceďte a propláchněte studenou vodou.

Pokrájejte nadrobno cibulku a rozpalte hlubokou pánev nebo hrnec. Když je rozpálený, přidejte do něj lžíci sádla.

Ihned přidejte pokrájenou cibulku a orestujte ji dozlatova.
Přisypte drcený kmín, dále restujte a mezitím pokrájejte slaninu na kousky.

Když cibule jemně zezlátne, přidejte slaninu a pokračujte v restování.

Jakmile je hotovo, přidejte lžíci mleté papriky a jen rychle orestujte, cca půl minuty. Pokud se spálí, bude hořká.

Nyní do cibulové směsi přidejte těstoviny, pokrájené brambory a důkladně promíchejte.
Na závěr opepřete a posypte čerstvou petrželkou.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře