Granita s jablky a calvadosem

Lehká a svěží sladká tečka vás rázem přenese do Normandie. Skvěle ladí s dalším dezertem, který často najdete na jídelním lístku – se sýrem. Zkuste k ní podávat třeba camembert!

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut 
+ mražení
Vaření 0:20

Ingredience

800 g jablek, zbavených jádřince a nakrájených na kusy
900 ml jablečného džusu
60 g třtinového cukru
1 lžíce jablečného octa
calvados k podávání

Příprava jídla

1 Připravte si nižší kovový pekáček a vložte jej do mrazáku. Všechny ingredience kromě calvadosu dejte do rendlíku a přiveďte k varu. Na mírném až středním plameni vařte, dokud se jablka nezačnou rozpadat. Protřete je přes jemné síto a nechte zchladnout na pokojovou teplotu.

2 Zchladlou hmotu vlijte do namraženého pekáčku a rozetřete. Nechte mrazit zhruba 40 minut, u okrajů už by směs měla namrzat. Celý obsah pekáčku nahrubo naškrábejte vidličkou, promíchejte a vraťte do mrazáku. V pravidelných intervalech opakujte, dokud nemáte zcela zmraženou granitu.

3 Podávejte ve sklenkách nebo mističkách a podle chuti zastříkněte, nebo rovnou přelijte calvadosem.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře