Grilovaná kukuřice se slaninou a bylinkovým máslem

Jestli má nějaká grilovaná zelenina svoje neopakovatelné kouzlo, pak jsou to kukuřičné klasy. Pro jednoduchost můžete koupit už předvařené. Pokud máte zdroj čerstvých kukuřic, stačí je nejdřív oloupané 20 minut povařit v osolené vodě.

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 15 minut
NÁROČNOST nízká

Na kukuřici

2 předvařené kukuřice
sůl a pepř
75 g krájené anglické slaniny

Na bylinkové máslo

70 g měkkého másla
1 snítka čerstvého tymiánu
1 snítka saturejky
1 snítka čerstvého rozmarýnu
1/2 lžičky citronové kůry
2 lžičky citronové šťávy
1 špetka muškátového květu

Postup

Krok 1: Nejdřív si připravte bylinkové máslo. Měkké máslo promíchejte se všemi najemno nasekanými bylinkami. Ty sekejte opravdu nadrobno a bez stonků. Přidejte citronovou kůru a šťávu a ještě jednou promíchejte.

Krok 2: Rozpalte gril. Na pánev vhodnou na grilovací rošt (nebo prostě na plotně) z obou stran osmahněte plátky slaniny dokřupava. Není potřeba přidávat žádný tuk, slanina pustí dost svého vlastního.

Krok 3: Předvařené kukuřice položte na rozpálený gril a navrch je poklaďte šupinkami másla. Jak budete kukuřici otáčet, aby se ogrilovala ze všech stran, vždy navrch pár šupinek přidejte – máslo bude tát a vpije se do kukuřice.

Krok 4: Hotové kukuřice podávejte lehce osolené a opepřené a s plátky opečené slaniny.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře