Megachipsy! Můžete je podávat jako přílohu i teplý salát nebo jenom tak či k pivu a vínu. Dají se tak grilovat i obyčejné, mírně předvařené, brambory. Jen nebudou mít tak jásavou barvu.
Ingredience
1 kg batátů (sladkých brambor), nakrájených na podélné plátky
4 lžíce olivového oleje
mořská hrubá sůl
NA DRESINK
hrst jemně nasekaných lístků
čerstvého koriandru
1 lžička jemně nastrouhané limetové nebo citronové kůry
2 lžíce limetové nebo citronové šťávy nebo podle chuti
4 lžíce olivového oleje
Příprava jídla
1 Nakrájené batáty (máte-li pochybnosti, zda se opravdu ugrilují, můžete plátky 5 minut povařit v osolené vodě) promíchejte v misce s olejem a se solí. Všechny přísady na dresink smíchejte.
2 Na rozpáleném grilu opékejte plátky batátu doměkka – bude to trvat asi 4–6 minut z každé strany. Podávejte je s připraveným dresinkem a hrubou solí, na případné dochucení.
Zdroj: apetitonline.cz