Grilované broskve s omáčkou z podmáslí

Kuchyně: evropská
Obtížnost přípravy: Střední
Doba přípravy: 30 min.
Porce: 4

Seznam surovin

broskve 4 kusy
máslo 1 lžíce
med 1 lžíce
máta 1 hrst (nebo meduňka)
ořechy vlašské 1 hrst (nebo lískové oříšky)

Omáčka:

smetana na šlehání 1 kelímek
podmáslí 1 hrnek (kysaného)
cukr 1/2 hrnku (přírodní)
vanilkový lusk 1 kus
moučka kukuřičná (škrob) 2 lžíce
jedlá soda 1/2 lžičky
sůl

Postup přípravy

1. OMÁČKA: Do kastrolu nalijte smetanu a podmáslí, přisypte cukr, semínka z vanilkového lusku, kukuřičný škrob a špetku soli. Pomalu zahřívejte a stále šlehejte metličkou do zhoustnutí. Poté sundejte z ohně, vmíchejte sodu a ještě asi 2 minuty šlehejte, až vznikne nadýchaný krém.

2. Broskve rozpulte a obalte je v rozpuštěném másle a medu. Ogrilujte je z obou stran po 3 minutách a podávejte s omáčkou, ozdobené mátou nebo meduňkou a posypané nadrcenými oříšky.

Poznámka k receptu

Ovoce na závěr grilování je správná volba. Na dohasínajícím grilu se totiž upeče tak akorát. Zkuste také jablka nebo hrušky a samozřejmě ananas!

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře