Grilované broskve

Krásné počasí nás láká ke grilování. Pokud máte rádi broskve ve všech podobách, zkuste je tentokrát na grilu.

Ingredience

40 ml rumu
4 lžíce krupicového cukru
4 broskve
2 hřebíčky
3 ks badyánu
1 ks skořice
100 ml vody
lžička citronové šťávy
smetanová zmrzlina

Postup přípravy

1
Než začneme s grilováním broskví, připravíme si sirup, který se k ní báječně hodí. V hrnci rozpustíme cukru a smícháme jej s rumem. Jakmile začne cukr karamelizovat, přidáme vodu.
2
Sirup ochutíme citronovou šťávou, badyánem, hřebíčky a skořicí a ještě krátce povaříme. Broskve rozpůlíme, zbavíme pecky a pomažeme připraveným sirupem.
3
Broskve grilujeme z obou stran. Jakmile jsou hotové, podáváme je s kopečkem zmrzliny a trochou sirupu.

Zdroj: itesco.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře