Grilované duhové špízy s lososem

Lehká, šťavnatá a voňavá. Losos je ryba, která chutná snad každému – a v téhle pestrobarevné podobě se nemůžete splést už ani omylem. Zvlášť ne v kombinaci s grilem.

2 PORCE DO 30 MINUT

SUROVINY (2 PORCE)

filet z lososa 200 g
žlutá, oranžová, červená a zelená paprika 1 ks od každé
velká červená cibule 1/2 ks
olivový olej 3 lžíce
citron 1 ks
sůl a čerstvě namletý pepř

POSTUP

Gril rozehřejte na vysokou teplotu. Rybu nakrájejte na kousky – měli byste jich mít asi 12. Papriky rozkrájejte na čtverečky, cibuli na dílky a ty rozdělte na lupeny.

Vše střídavě napíchejte na špízy. Dobře je potřete olejem, osolte a opepřete. Ogrilujte je, jednou přitom obraťte. Rybu grilujte jen tak, aby bylo její maso bělavé, nepřepečte ji, byla by tuhá. Podávejte s citronem k zastříknutí.

Zdroj: fresh.iprima.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře