Grilované kalamáry

Seznam surovin

kalamáry 800 gramů
cuketa 1 kus
rajčata sušená 100 gramů
olej olivový 100 mililitrů
sůl
pepř (nahrubo mletý)

Postup přípravy

1. Sušená rajčata rozmixujte na pastu (podle potřeby přilijte trochu olivového oleje nebo oleje, v němž byla naložená). cuketu nakrájejte na nudličky a na rozpáleném oleji osmažte dozlatova. pak je odložte na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk.

2. Kalamáry osolte, opepřete a naložte do olivového oleje. před grilováním je odložte alespoň na 20 minut do lednice nebo na 5 minut do mrazáku. Grilujte na pořádně rozpáleném grilu 1–2 minuty z každé strany. hotové kalamáry promíchejte s pastou ze sušených rajčat a opečenou cuketou. ihned podávejte.

Poznámka k receptu

Janis nám prozradil tipy, díky nimž budou grilované kalamáry vždycky báječně křupavé – před grilováním je důkladně vychlaďte a opékejte vždy na pořádně roztopeném grilu. nic dalšího už není třeba.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře