Grilované krevety se salátem a česnekovou kaší

Tenhle předkrm spolehlivě polechtá chuťové pohárky a naladí vás na další hodování. A nebojte se množství česneku – vařením v mléce ztratí silné aroma a zůstane jen jemná, delikátní chuť.

Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut 
Marinování: 2 hodiny
Vaření

Ingredience

1/2 kg neloupaných krevet, nejlépe tygřích (zhruba 6 kusů)
oloupané stroužky ze dvou paliček česneku
špetku kari
2 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
svazek salátu rukola
100 ml mléka

Na zakapání:

2 lžíce extra panenského olivového oleje
2 lžíce octa balsamico vecchio
sůl podle chuti

Příprava jídla

1. Krevety oloupejte tak, aby schránka zůstala jenom na hlavičce a na posledním dílku ocasu. Osolte je, přidejte kari a zalijte olivovým olejem. Nechte v lednici nejméně dvě hodiny marinovat.

2. Do rendlíku nalijte mléko, přihoďte česnek a na mírném plameni ho vařte, dokud nezměkne (trvá to tak čtvrt hodiny). Pak směs propasírujte přes jemný cedník a osolte.

3. Krevety vyndejte z oleje, opepřete a případně dosolte. Potom je zprudka opečte na pánvi.

4. Rukolu opláchněte pod proudem tekoucí vody a pokapejte panenským olivovým olejem i balsamikovým octem. Salátové lístky naaranžujte na talíř, vedle nich dejte nok z česnekové kaše a na něj umístěte krevetu. Dozdobte kapkami olivového oleje a octa.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře