Grilované kuře v kokosu a limetě

Přinášíme neodolatelný návod, jak si chuť exotiky tropických ostrovů přivolat i na chalupě na Šumavě.

Suroviny (4 porce)

vykostěná kuřecí stehna (stehenní řízky) 1 kg

Marináda:

čerstvý koriandr, nasekaný 1 hrst
kokosové mléko 200 ml
Olivový olej 60 ml
kůra a šťáva z 1 limety
červená kari pasta 1 lžíce
drcené chilli vločky 1 lžička
Sůl 1/2 lžičky

Postup

Přísady na marinádu promíchejte v míse. Několik lžic marinády si dejte stranou.

Do marinády vložte maso a dobře promíchejte. Nechte asi 30 minut marinovat v chladu, lépe 1 až 2 hodiny. Před grilováním nechte maso dojít do pokojové teploty.

Grilujte na středním žáru asi 5 až 7 minut z každé strany, občas potřete marinádou. Před podáváním nechte maso 5 až 10 minut odpočívat. Pak ho nakrájejte na plátky a podávejte zakapané marinádou, kterou jste si dali stranou.

Zdroj: fresh.iprima.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře