Přinášíme neodolatelný návod, jak si chuť exotiky tropických ostrovů přivolat i na chalupě na Šumavě.
Suroviny (4 porce)
vykostěná kuřecí stehna (stehenní řízky) 1 kg
Marináda:
čerstvý koriandr, nasekaný 1 hrst
kokosové mléko 200 ml
Olivový olej 60 ml
kůra a šťáva z 1 limety
červená kari pasta 1 lžíce
drcené chilli vločky 1 lžička
Sůl 1/2 lžičky
Postup
Přísady na marinádu promíchejte v míse. Několik lžic marinády si dejte stranou.
Do marinády vložte maso a dobře promíchejte. Nechte asi 30 minut marinovat v chladu, lépe 1 až 2 hodiny. Před grilováním nechte maso dojít do pokojové teploty.
Grilujte na středním žáru asi 5 až 7 minut z každé strany, občas potřete marinádou. Před podáváním nechte maso 5 až 10 minut odpočívat. Pak ho nakrájejte na plátky a podávejte zakapané marinádou, kterou jste si dali stranou.
Zdroj: fresh.iprima.cz