Grilované plněné papriky

Jídla z jednoho hrnce nás baví, a ta z jednoho balíčku snad ještě víc!

Ingredience

2 lžíce olivového oleje
50 g piniových oříšků
2 stroužky česneku, drcené
150–200 g kuskusu + zeleninový vývar, množství podle návodu na obalu
1 svazek jarní cibulky, nakrájené najemno
150 g třešňových rajčátek, rozpůlených
120–150 g mozzarelly, nakrájené na kostičky nebo natrhané
150 g sýra s modrou plísní, rozdrobeného nebo na kostičky
po 1 hrsti nasekané hladkolisté petrželky a bazalky
sůl a čerstvě mletý pepř
3 červené a 3 žluté kulaté papriky

Příprava jídla

1 Na středním ohni rozehřejte olej a mírně na něm opečte piniové oříšky, aby trochu zezlátly. Přidejte česnek, vsypte kuskus, zalijte vývarem nebo vodou, přiveďte k varu a dokončete podle návodu na obalu. Až kuskus nabude a změkne, nechte ho mírně zchladnout a pak do něj vmíchejte jarní cibulku, rajčátka, mozzarellu i sýr s modrou plísní a bylinky. Osolte a opepřete. Promíchejte a nechte ještě trochu zchladnout.

2 Papriky podélně seřízněte směrem ke stopce, ale nedokrojte – otevřete je jen tak, abyste je mohli zbavit semen a naplnit. Odměřte si 6 zhruba metrových kousků kuchyňského provázku.

3 Papriky naplňte přiměřeným množstvím náplně. Každou omotejte namočeným provázkem a přitáhněte ho i za stopku, zavažte na uzel.

4 Papriky grilujte na střední teplotě 15–20 minut, opatrně je obracejte, aby byly ze všech stran rovnoměrně opečené, a hlídejte, aby provázek nepřehořel. Pokud se to stane a papriky se začnou rozpadat, zabalte je do kusu alobalu a dogrilujte.

NĚCO NAVÍC

Místo sýra s modrou plísní zdvojnásobte množství mozzarelly nebo použijte nastrouhaný čedar.

Zdroj: apetitonline.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře