Grilovaný květák

Květák je vděčná zelenina, kterou můžete vařit, smažit nebo třeba péct. Jestli vás omrzela klasická úprava v trojobalu, vyzkoušejte tuto pikantní a rychlou variantu. Tímto způsobem si můžete připravit plnou mísu květáku, po vychladnutí lehce vmíchat majonézu a máte výborný salát!

Suroviny

květák 1 ks
olivový olej
česnek
mletý pepř
omáčka tamari
hořčice dijon
rajčatová šťáva nebo rozmixované rajče
majonéza
petržel nať

Postup

1
V misce smíchejte trochu oleje, prolisovaný česnek, pepř, omáčku tamari, hořčici a šťávu z rajčat.

2
Podle chuti si můžete marinádu upravit.

3
Květák nakrájejte na malé kousky, namáčejte v marinádě a klaďte na plech s pečicím papírem.

4
Grilujte v troubě, ale můžete je i péct.

Zdroj: fresh.iprima.cz
image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře