Grilovaný losos s italskou čočkou

Losos a čočka je překvapivě dobrá a zcela nezpochybnitelná kombinace. Jen dávejte skutečně pozor na to, jakou čočku koupíte. Sedmibarevná z Umbrie nebo zelená z Puy jsou nejvhodnější.

Suroviny

zelená drobnozrnná čočka 300 g
nové koření 3 kuličky
celý černý pepř 3 kuličky
bobkový list 2 ks
čerstvý rozmarýn 1 snítka
olivový olej 4 lžíce
šalotka nakrájená nadrobno 1 ks
česnek, drcený 1 stroužek
mrkev nakrájená nadrobno 1 ks
řapíkatý celer nakrájený na kostičky 1 řapík
bílá část pórku nakrájená na kostičky 1/3 ks
pár kapek balzamikového octa
rajče nakrájené na kostičky 1 ks
pažitka nasekaná nadrobno 2 snítky
steaky z lososa 4 ks (po 200 g)
sůl
čerstvě mletý barevný pepř

Postup

1
Čočku nasypte do hrnce a zalijte studenou vodou zhruba 1,5 cm nad zrnka. Do plátýnka nebo gázy zabalte nové koření, celý pepř, bobkový list a snítku rozmarýnu, zavažte a vložte do hrnce s čočkou. Vařte ji doměkka, maximálně 30 minut, aby se nerozvařila.

2
V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje, vsypte šalotku, česnek, mrkev, celer a pórek a restujte, až vše zesklovatí. Zakápněte balzamikovým octem a nechte na mírném stupni opékat zhruba 5 minut.

3
Uvařenou čočku slijte a přidejte k orestované zelenině. Vmíchejte rajče a pažitku.

4
Steaky z ryby osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte zbylý olivový olej a opečte je z obou stran dozlatova, dle výšky filetu to trvá zhruba 7–8 minut z jedné strany. Podávejte s čočkou.

Zdroj: fresh.iprima.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře