Grilovaný losos s mangem

Mango ve spojení s lososem dá vyniknout krásné a exotické chuti. Jen se podívejte, jak skvěle vypadá.

40 min.
2 porce

Ingredience

400 g lososa (bez kůže)
1 mango
2 lžíce medu
2 lžíce pomerančová šťáva
2 lžíce másla
pepř
sůl

Salát:

rukola
cherry rajčátka
olivový olej
2 lžíce citronová šťáva

Popis

Co si myslí o receptu odbornice na zdravou výživu Zuzana Pavelková Šafářová? „Mango se nekonzumuje jen jako čerstvé ovoce, ale výborně ho lze využít i v teplé kuchyni. V Asii se nejčastěji používá do salátů ale také do různých omáček typu curry. Také grilované či pečené mango ve spojení s lososem je velice dobré a můžete takto vykouzlit vynikající pokrm s nádechem exotiky. Navíc bude po nutriční stránce vyvážený a nabitý cennými látkami, které z něj vytvoří doslova protirakovinnou bombu – vždyť obsahuje cenné antioxidanty v podobě vitamínů C, a A a barviv, a také vitamíny řady B, které ochrání v zimním období před nejrůznějšími nemocemi. Pravidelnou konzumací zdravých jídel s mangem získáte štíhlou linii, prospějete svému srdci a mnohem lépe vám bude fungovat paměť.“

Postup přípravy

1 Překrojíme mango napůl, oloupeme a nakrájíme ho na kostky.
2 Poté na kostky nakrájíme omytého a osušeného lososa.
3 Napíchneme lososa a mango na špízy.
4 Necháme rozpustit máslo. V misce ho smícháme s medem a pomerančovou šťávou. Touto marinádou potřeme špízy a dokořeníme.
5 Předehřejeme troubu na 190 °C a pečeme špízy asi 25 minut. Během pečení je občas potřeme zbytky marinády. Podáváme s rukolovorajčatovým salátem.
6 Rukolu a rajčata omyjeme. Rajčata nakrájíme na půlky, promícháme s rukolou, zakápneme olivovým olejem, citronovou šťávou a jemně osolíme.

Zdroj: itesco.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře