Grilovaný pstruh

Asi nejoblíbenější českou sladkovodní rybou je pstruh- Jednoduše se připravuje celý i s hlavou, trvá to chvilku a jeho jemné maso mají rády i děti. Tak hurá ke grilu!

Ingredience pro: 4 porce

4 pstruzi
mletá sladká paprika
šťáva z půlky citronu
50 g másla

Na marinádu

2 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku
bylinková sůl

Postup

Krok 1: V míse smíchejte olej, česnek a bylinkovou sůl. Pstruhy dobře očistěte, potřete připravenou směsí a nechte asi tři hodiny odležet. Ryby poté lehce otřete, dejte do grilovacího košíku a na roštu grilujte. Občas je můžete potřít zbylou marinádou i v průběhu grilování. Hotové ryby na talíři posypejte paprikou a pokapejte šťávou z citronu. Podávejte s plátkem másla, bílým pečivem a zeleninovým salátem.

Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře