Grilovaný salát

Grilovaný salát

Hutná, dýni připomínající dužina kaki se dá opékat i grilovat. Medová chuť báječně vynikne ve spojení s ostřejší zálivkou!

Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut 
Grilování 0:10

Ingredience

2 lžíce olivového oleje
2 lžíce bílého vinného nebo rýžového octa
2 kaki, zralá, ale pevná
listy z 1 kadeřavého salátu
sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Olej, ocet, sůl a pepř prošlehejte na marinádu. Kaki oloupejte, odstraňte stopku, rozpulte je a nakrájejte na klínky. Potřete je zálivkou a ogrilujte dokřupava. Podávejte na salátových listech.

Zkombinujte to
Kontrast mezi sladkým šťavnatým ovocem a křupavými zelenými listy vynikne i v dalších variacích, třeba s hlávkovým nebo čínským zelím.
image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře