Guakamole s krevetami

Ingredience

Pro 2-3 osoby:

2 velká dobře zralá avokáda
12-15 čerstvých středních krevet (kraťounce ve slané vodě vařených a oloupaných)
1 velká šalotka, velmi jemně pokrájená
2-6 stroužků česneku, velmi jemně krájených (drcených)
1 čili paprička, množství i krájení podle chuti
2 špetky mořské soli
čerstvě mletý pepř
čerstvý koriandr podle chuti
přidala jsem ještě klíčky alfalfa
toust, rozpečený chléb nebo listový salát na servírování
citrón na servírování

Postup

1. Ideální je, pokud koupíte čerstvé krevety, poznáte je tak, že nejsou sytě oranžové, ale jsou tmavě šedé nebo světlé (přikládám dvě fotografie čerstvých krevet na ledu ..). Oranžové se stanou po vhození do horké vody. Jen jsem chtěla dodat návod na vaření, protože chápu, že kraťounce povařit je relativní, obzvlášť s ohledem na velikost. Je to jednoduché, ve větším hrnci přivedete k varu silně osolenou vodu, vhodíte krevety a vaříte je opravdu krátce, podle velikosti. Poznáte, že jsou hotové, jakmile se začne odchylovat masitá část ocásku od krunýřku. Při pohledu na krevetu z profilu uvidíte v horní části pár milimetrů volný prostor. Krevety scedíte, krátce propláchnete a zbavíte hlavy, nožiček a krunýře na ocásku.

2. Avokádo zbavené slupky a pecky rozmačkejte ve střední misce vidličkou. Já někdy polovinu nakrájím na kostičky a přidám na závěr, aby zůstala nějaká ta struktura … Přidejte šalotku, česnek, čili papričku sůl, pepř, koriandr, krevety, šťávu z půlky citrónu a promíchejte. Klíčky přidejte nejlépe na vrch guakamole až při servírování ať už na rozpečeném chlebu, toustu nebo salátu. Někdo si rád přikyselí citrónem, tak při servírování nezapomeňte nějaké ty měsíčky dodat a ještě posypat nasekaným čerstvým koriandrem …

Zdroj: kitchenette.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře