Gumbo s okrou

Kuchyně: mezinárodní
Obtížnost přípravy: Střední
Doba přípravy: 60 min.
Porce: 4

Seznam surovin

okra 300 gramů (plody ibišku jedlého)
kuřecí maso 250 gramů
klobása 120 gramů (vepřová, jemně uzená)
celer řapíkatý (1 řapík)
vývar kuřecí 5 decilitrů
rajčata 1 kus
cibule 1 kus
mouka pšeničná hladká 60 gramů
paprika červená 1/2 kusu
paprika zelená 1/2 kusu
olej 2/3 decilitru
česnek 3 stroužky
pepř cayenský 1 špetka
sůl

Postup přípravy

V silnostěném, nejlépe litinovém hrnci zprudka opečeme na lžíci oleje kostky kuřecího masa. Vyjmeme je a v hrnci zahřejeme zbylý olej. Přisypeme mouku a za stálého míchání ji opražíme do zlatohněda. Pak přidáme okru nakrájenou na kroužky a za stálého míchání společně smažíme asi 15 minut.

Přidáme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli, papriky a plátky česneku, celeru a klobásy a dále smažíme pět minut, dokud zelenina nezesklovatí. Přilijeme vývar, vše rozmícháme, přivedeme k varu a snížíme teplotu.

Přidáme předem spařené, oloupané a jemně nakrájené rajče, maso a pepř a zvolna vaříme dalších 10 minut.

Gumbo dochutíme solí, rozdělíme do talířů, posypeme petrželkou a podáváme. Kdo chce, může si gumbo doplnit vařenou rýží.

Poznámka k receptu

Okra jsou plody ibišku jedlého ve tvaru malých hranatých zelených papriček. Lze je občas koupit i ve větších supermarketech, ve specializovaných obchodech se zeleninou nebo v asijských obchodech.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře