Hanácký salát s křenem

Na hanácký salát je mnoho receptů, do všech ale patří jako základní surovina červené zelí – spařené nebo sterilované. Existují verze s cibulí, s majonézou, se salámem… Zkuste tuto tradiční variantu s křenem a zakysankou. Určitě vám bude chutnat.

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 5 porcí

Na salát

300 g červeného zelí
3 lžíce křenu
1 jarní cibulka
1 lžíce soli

Na zálivku

100 g majonézy
1 lžíce zakysané smetany
1 lžička hořčice
1 lžíce cukru krupice
1 lžíce bílého vinného octa
2 špetky soli
1 špetka pepře

Postup

Krok 1: Červené zelí nakrouhejte, prosolte a nechte asi hodinu stát. Pak ho vymačkejte a vložte do mísy. Oloupaný křen nastrouhejte na jemném struhadle a jarní cibulku nasekejte najemno. Zeleninu promíchejte.

Krok 2: V menší misce pečlivě smíchejte všechny ingredience na zálivku.

Krok 3: Zálivku smíchejte se zeleninou a salát nechte odležet v lednici. Dle chuti ho případně dosolte.

Tip: Salát je nejlepší odleželý druhý den. Výtečný je s čerstvým pečivem

Zdroj: prozeny.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře