Hanácký salát z červeného zelí

Dávno předtím, než se stal globální hvězdou zelný salát coleslaw, kraloval v českých bufetech jeho „rudý bratr“ – hanácký salát. Prostý a osvěžující… Pamatujete si na něj?

Ingredience pro: 6 porcí

Budete potřebovat

300 g červeného zelí
1 červená cibule
4 kyselé okurky
2 lžíce majonézy
1 lžíce zakysané smetany
2 lžíce cukru
3 lžíce octa
1 lžička soli
1 špetka pepře

Postup

Krok 1: Očistěte půl hlávky zelí a nakrouhejte na jemné nudličky. Prosolte a nechte chvíli odstát.

Krok 2: Mezitím oloupejte cibuli (použijte jednu opravdu malou nebo polovinu větší) a nakrájejte na kostičky. Vsypte do velké mísy a přidejte i nadrobno pokrájené kyselé okurky.

Krok 3: Prosolené zelí rukou pořádně promačkejte, použijte sílu. Zelí pustí vodu a zkřehne. Vodu slijte a zelí vložte do mísy k ostatní zelenině.

Krok 4: Přidejte cukr, ocet a špetku pepře. Promíchejte, ochutnejte a případně dosolte.

Krok 5: Nakonec přidejte majonézu a zakysanou smetanu, znovu zamíchejte a nechte v chladu odležet minimálně dvě hodiny. Podávejte jako přílohu k pečenému či smaženému masu nebo jenom tak s krajícem dobrého chleba.

Doba přípravy 15 minut
Doba vaření neuvedeno
Náročnost nízká
Zdroj: prozeny.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře