Hedvábná bramborová kaše

Málokteré jídlo je tak uspokojivé jako bramborová kaše s pořádnou porcí másla a smetany. Není to úplně zdravé, a už vůbec ne dietní, ale je to k zbláznění dobré!!!

DO 30 MINUT
5 PORCÍ

SUROVINY (5 PORCÍ)

brambory (typ C) 1 kg
mléko 150 ml
smetana 150 ml
máslo 100 g
sůl

POSTUP

Brambory oloupejte a nechte namočené ve vodě alespoň hodinu, aby se odmočil škrob. Pak je slijte, zalijte čerstvou vodou a uvařte doměkka. Brambory sceďte a zatřepte jimi v hrnci, aby se z nich odpařila voda.

Ohřejte mléko a smetanu. Brambory rozmačkejte a elektrickým šlehačem nebo v robotu je začněte šlehat. Postupně přilévejte teplé mléko se smetanou, dokud nedocílíte požadované konzistence. Pak vmíchejte pokrájené máslo a kaši dochuťte solí.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře