Hlíva s kuřecími nudličkami

Obtížnost přípravy: Střední
Doba přípravy: 40 min.
Porce: 4

Seznam surovin

kuřecí maso 400 gramů
hlíva ústřičná 300 gramů
fazolky zelené 200 gramů (mražené)
moučka škrobová 3 lžíce
víno bílé 1 decilitr (dá se nahradit vývarem)
olej 2 lžíce
česnek 2 stroužky
skořice 1 špetka (mletá)
paprička chilli červená (mletá)
sůl

Postup přípravy

Kuřecí maso a omytou hlívu nakrájíme na větší nudličky, lehce je osolíme, posypeme trochou chilli a skořicí a necháme chvilku odpočinout. Fazolky necháme rozmrznout a překrojíme je na půlky. Maso s houbami posypeme škrobovou moučkou (maso během odležení zvlhne a krásně se škrobem obalí).

V pánvi (nejlépe wok) rozpálíme olej, vložíme do něj maso s houbami a hodně zprudka vše opečeme (maso by se mělo opéct jen doběla a velmi rychle, aby zůstalo šťavnaté). Přidáme fazolky, přilijeme víno (nebo vývar) a sójovou omáčku a prudce povaříme.

Pak vše promícháme, dochutíme prolisovaným česnekem, chilli, případně ještě trochou sójové omáčky a podáváme nejlépe s rýží.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře