Hlívový guláš

Guláš, který zvládnete uvařit do hodiny? Přece ten hlívový! Tenhle recept se rychle stal tajnou zbraní celé redakce. Nedáme na něj dopustit. Je totiž rychle hotový, voňavý a navíc opravdu skvělý. Chutná i lidem, kteří houbám obvykle příliš neholdují.

Ingredience:

2 lžíce rostlinného oleje
400g cibule, nakrájené nadrobno
2 lžíce mleté sladké papriky
špetka mletého kmínu
špetka mleté pálivé papriky
500g hlívy ústřičné, nakrájené na větší kousky
1–2 stroužky česneku, podrcené
1 litr zeleninového vývaru nebo vody
sůl a čerstvě mletý pepř
2 červené papriky, nejlépe kapie, nakrájené na proužky
1–2 krajíce tmavého chleba, zbavené kůrky a nadrobené + další chléb k podávání
rozemnutá majoránka podle chuti

Postup:

1. Do většího hrnce vlijte olej. Vsypte cibuli a opékejte zhruba 5 minut doměkka a dosklovita. Přidejte všechno koření a krátce opečte, aby se rozvonělo – pozor, paprika má tendenci se připalovat a hořknout, takže to s opékáním nepřežeňte. Přisypte nakrájené houby a krátce je opečte. Přihoďte česnek, zalijte vývarem nebo vodou, osolte a opepřete a promíchejte. Přiveďte k varu, zmírněte teplotu a vařte asi 15 minut.

2. Po 15 minutách vaření přidejte ještě nakrájené papriky a vařte dalších 15 minut, dokud nebudou houby měkké. Omáčku zahustěte rozdrobeným chlebem a nechte na mírném plameni provařit tak dlouho, dokud se chléb v omáčce dokonale nevstřebá. Pokud se odvařilo příliš velké množství tekutiny, zřeďte guláš trochou vody. Nakonec přidejte majoránku podle chuti a dolaďte chuť pepřem a solí. Podávejte s chlebem jako přílohou.

Zdroj: apetitonline.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře